Hellig vrede, Laila Bokhari

Dette er en bok som er høyaktuell med tanke på ekstremismen og terrorbølgene som skylder innover verden nå.

Det er en modig bok skrevet av en halvt pakistansk jente som på en rundreise i de mest ekstremistiske områdene i Pakistan har intervjuet mødre til martyrer, jihadister og klanledere for å kunne forstå hvorfor Pakistan har blitt et land med fri flyt av terrorister og treningsleirer. Les bokanmeldelsen

 

 

 

Din nestes hus, Jette A. Kaarsbøl

Da er forfatteren av Den lukkede bok tilbake med en ny flott bok. Det er en stillegående roman, med et utdypende og vakkert språk som får deg til å blad videre med en iver etter å vite hvor roman tar deg.

Handlingen foregår i København og hovedpersonen er Laus Lindborg som er en ettertraktet arkitekt og en kvinnebedårer med en angst for intimitet og varige forhold.

Les bokanmeldelsen

 

 

 

Mofongo, Cecilia Samartin

Dette er nok en flott bok av den cubanskfødte forfatteren. Det er en lettlest og deilig bok med alt det innebærer av følelser, fra gråting til hulking og igjen til en deilig rumling i magen.

Boka handler om Sebastian som ønsker at han var som alle de andre barna og ønsker mest av alt å kunne løpe som vinden på fotballbanen. Men, en hjertefeil gjør at han observerer de andre barna på sidelinjen.

Les bokanmeldelsen

 

 

Sex, drap og dårlig ledelse, Trygve As Olsen

Dette er interessant lesning om Dagbladet fra avisens glansdager med flere lesere enn VG til en voldsom bakrus med kutt av stab til null troverdighet.

Det er rystende lesning, det er hovedsaklig sterk kritikk av Jens P. Heyerdal som kjøper opp brorparten av aksjene i Dagbladet, viser stor arroganse og spiller på tårer og følelser, beriker seg selv og lommeboken blir etterhvert overfylt. Les bokanmeldelsen

 

 

 

Høstoffer, Mons Kallentoft

 

 

Dette er svensk krim på sitt beste! Jeg hadde problemer med å legge fra meg boken, det er en suggerende og altoppslukende krim.

Dette er tredje bok i serien om kriminaletterforskeren Malin Fors ved politiet i Linköping.

Hun er en typisk kriminaletterforsker med alkoholproblemer og tynnslitte nerver som sliter med å ha et normalt forhold til datteren sin.

Les bokanmeldelsen

 

 

 

 

Fedrenes løgner, Tom Egeland

Dette er en annerledes bok av forfatteren bak Lucifers Evangelium, det er en velskrevet og lettlest bok somvil få sidene til å lese seg selv.

Boken handler om Victor Scott, etterkommer etter 3 store menn som alle tilsynelatende har utført store, betydelige bragder i sitt liv.Victor skal skrive boken om alle sine berømte forfedre; Faren, som forsvant sporløst i Vestisen, farfaren – en nobelprisvinnende forfatter og krigshelt og oldefaren som bodde tyve år på en øde øy.

Les bokanmeldelsen

 

 

 

Omstreifere, Yiyun Li

 

Dette er en intrikat, vakker, grusom og utrolig velskrevet bok om det gamle Kina.

Det er en bok som kryper innunder huden på deg, som gjør at du får frysninger over hele kroppen over grusomheter beskrevet. Dette er en bok som ikke vil bli glemt.

 

Handlingen foregår i Kina på slutten av 70 tallet og skildrer familie medlemmer, naboer og mennesker rundt en ung kvinne som blir anklaget for kontrarevolusjonær virksomhet. Denne kvinnen blir dømt og deretter henrettet. Les bokanmeldelsen

 

 

 

Skriften i min panne, Nafisa Haji

Dette er en nydelig bok om kulturforskjeller, familie, kjærlighet og forpliktelser. Sidene blar nesten seg selv og det er en lettlest bok i så måte.

Boken handler om Saira, en amerikansk viljesterk jente med pakistansk opprinnelse som gjennom oppveksten slåss for å kunne være uavhengig og for å slippe de tradisjonsbundne valgene som er forventet av en pakistansk jente. Les bokanmeldelsen

 

 

 

Norsk familieleksikon, Hilde Sophie Plau

Dette er en sober, vakker og velskrevet familiefortelling fra ettertidskrigen i Oslo. Den er dønn ærlig uten filter for alle navn og stedsnavn er reelle.

Dette er en familiefortelling som inneholder et veldig sammensatt familietre med søkende Jehova sjeler, grafsende og siklende voksne menn, voldelige mødre, kjærlige fedre og skadeskutte barn. Les bokanmeldelsen

 

 

 

 

Mørkets symmetri, Audrey Niffenegger

 

Dette er en mørk, mystisk og underholdende bok med personkarakteristikker så knakende gode av særpreg at det får deg til å blad fortere for hver side.

 

Boken handler om de amerikanske speilvendte tvillingene Julia og Valentina som overraskende arver en leilighet i London av deres ukjente tante Elspeth. Et av kravene er at tvillingene må bo i leiligheten et år før de kan selge den og forledrene kan aldri sette sine ben i leiligheten.

Les bokanmeldelsen

 

 

Hvor skal vi hen, pappa? Jean-Louis Fournier

Dette er en tankevekkende, ironisk, varm og morsom bok om det å være foreldre til to utviklingshemmede barn. Det er nesten så latteren sitter fast i halsen mens du lurer på om det er mulig å spøke om så alvorlige og tragiske skjebner.

Jean-Louis Fournier er en kjent fransk forfatter, humorist og TV-produsent. Dette er hans hyllest til sine to sønner som begge ble født med store fysiske og psykiske funksjonshemninger.

Gjennom boken får vi oppleve en hverdag preget av sinne, frustrasjon og bekymring. Men, det er også en far som gjennom humor og ironi prøver å overleve sin egen sorg. Les bokanmeldelsen

 

 

Aldebaran, Jan Martin Fongen

 

 

Dette er en velskrevet, dyp, litterær bragd av en debutant som virkelig burde leses.

Den handler om den middelaldrende mannen Kristian Gilder som er tynget av en skyldfølelse overfor sin nylig avdøde far.

Kristian lever sitt liv utenfor seg selv, er i et ekteskap som ikke fungerer og flykter fra den store tomheten med reising gjennom jobben.

Vi går frem og tilbake i farens liv, for å få et innblikk av hvorfor ting har blitt som det har blitt. Hvorfor avstanden mellom far og sønn var så stor.

I en forvirrende surrealistisk tankestrøm tror Kristian at han har myrdet sin egen far. Les bokanmeldelsen

 

 

Morgen i Jenin, Susan Abulhawa

Dette er en fantastisk bok i all sin grusomhet som må leses, det er en bok som får deg til å bli provosert, forbannet og lei deg.

Handlingen starter i 1941 i Palestina i den lille landsbyen Ein Hod, hvor vi følger Abulheja – slekten som lever et fredfylt og rolig liv på forfedrenes land inntil de blir tvangsendt til en flyktningleir i Jenin da staten Israel blir opprettet i 1948. Les bokanmeldelsen

 

 

 

Eldre 

bokanmeldelser:

 

1. Regines bok, Regine Stokke

 

2. Når barnet har lagt seg, Michael Nyqvist

 

3. Lucifers evangelium, Tom Egeland

 

4. Brente skygger, Kamila Shamsie

 

5. Dårens datter, Mian Lodalen

 

6. Skjulte skrifter, Sebastian Barry

 

7. Tyfon, Charles Cumming

 

8. Little Bee, Chris Cleave

 

9. Å telle duer, Sabine Roger

 

10. Den glemte hagen, Kate Morton

 

 

Følg bokanmeldelser på:

 

   

Bokanmeldelser.com