Dårens datter, Mian Lodalen

 

Dette er en morsom, gripende, tankevekkende og hjerteskjærende bok som kommer til å sette latteren fast i halsen din og du får en utvetydelig bismak i munnen.

Boken handler om Connie som etter å ha mistet sin mor havner hos sin tante og onkel i Jønkjøping. Av ulike årsaker får ikke hennes far omsorgen for henne.

For Connie er pappa hennes store kjærlighet og hennes store helt. Han er en pappa uten grenser og uten hemninger overfor sin datter. Hun elsker sin pappa betingelsesløst og grenseløst, hun forsvarer han når han glemmer å hente henne for besøkshelgene og når han tar henne med på visning av pornofilm på kino da hun er under 12 år.

Pappaen hennes er en hobbykriminell dranker med et godt øye til damer, han skifter damer oftere enn sitt eget undertøy og gjør ting uten å tenke på konsekvensene dette kan påføre sin eneste datter.

Connie er et typisk barn med atferdsvansker og hater skolen, hun klarer ikke å sitte stille og havner stadig i konfrontasjoner med lærerne på skolen.

Hun møter sin bestekamerat Calle gjennom en av farens mange affærer og han blir hennes største holdepunkt og medsammensvorne i barnestreker.

Når du er ferdig med å lese boken sitter du igjen med en følelse av avmakt og følelsen av hvordan dette er mulig. Boken er velskrevet og har et morsomt og ironisk språk. Dette er en bok som i sin morsomhet har en dyp og tragisk historie om en datter som elsker sin far betingelsesløst. tilbake

Kjøp boken hos Bokkilden

Del på   

 

 

 

 

Eldre 

bokanmeldelser:

 

1. Maleren fra Shanghai, Jennifer Cody Epstein

 

2. 13 timer, Deon Meyer

 

 

3. 3096 dager, Natascha Kampusch

 

4. Mørkets rike, Barbara Demick

 

5. Lille stjerne, John Ajvide Linqvist

 

6. Russisk vinter, Daphne Kalotay

 

7. Fordi jeg fortjener det? Kristin Oudmeyer

 

8. Nådens omkrets, Jørgen Brekke

 

9.Frihet, Jonathan Franzen

 

10. Malstrømmen, Frode Granhus

 

 

 

 

   

Bokanmeldelser.com