Hvor skal vi hen, pappa? Jean-Louis Fournier

Dette er en tankevekkende, ironisk, varm og morsom bok om det å være foreldre til to utviklingshemmede barn. Det er nesten så latteren sitter fast i halsen mens du lurer på om det er mulig å spøke om så alvorlige og tragiske skjebner.

Jean-Louis Fournier er en kjent fransk forfatter, humorist og TV-produsent. Dette er hans hyllest til sine to sønner som begge ble født med store fysiske og psykiske funksjonshemninger.

Gjennom boken får vi oppleve en hverdag preget av sinne, frustrasjon og bekymring. Men, det er også en far som gjennom humor og ironi prøver å overleve sin egen sorg.

Det er tidvise morsomme betraktninger som går mot grensen til å bli ondsinnet, hvor du kveler din egen latter for i neste øyeblikk å bli mektig provosert. Det å lese om en far som skriver at hans barn er født med halm i hodet, eller at han skulle ønske at de kunne kjøre mot en lastebil er rimelig sterkt.

Alt i boken er satt på spissen og boken rører ved dine fordommer og moralske regler som en forelder. Boken er velskrevet og dønn ærlig og vil nok kunne provosere en del lesere. Men, den gir et innblikk i hvordan det er å være foreldre til barn med store fysiske og psykiske lidelser. Det er en underliggende ømhet i boken, forfatteren elsker sine sønner, men det er mye smerte og sorg.

Anbefales! Tilbake

Kjøp boken hos bokkilden

Del på   

 

 

Eldre 

bokanmeldelser:

 

1. Regines bok, Regine Stokke

 

2. Når barnet har lagt seg, Michael Nyqvist

 

3. Lucifers evangelium, Tom Egeland

 

4. Brente skygger, Kamila Shamsie

 

5. Dårens datter, Mian Lodalen

 

6. Skjulte skrifter, Sebastian Barry

 

7. Tyfon, Charles Cumming

 

8. Little Bee, Chris Cleave

 

9. Å telle duer, Sabine Roger

 

10. Den glemte hagen, Kate Morton

 

 

 

 

   

Bokanmeldelser.com