Når barnet har lagt seg, Michael Nyqvist

Dette er en nydelig, velskrevet og lettlest bok av skuespilleren kjent fra Stieg Larsson filmene.

Det er er en liten perle av en bok som gjør det til en fornøyelse å lese.

Boken handler om Michaels søken etter sin identitet og sitt biologiske opphav etter at han som liten gutt får vite at han er adoptert.

Vi blir tatt med tilbake til 1960 tallet og barndommens uskyldige lektil livets tyngende alvor da det går opp for Michael at hans foreldre ikke er hans biologiske foreldre. Det er også historien om hemmeligholdelse og undertrykkelse av følelser fordi ingen skal vite at han er adoptert.

I voksen alder vokser behovet og ønsket om å finne sitt biologiske opphav da han selv får en datter og kjenner farsfølelsen og den store uovervinnelige kjærligheten til sitt nyfødte barn.

Tanker om hvordan noen kan klare å gi fra seg sitt eget barn til adopsjon kommer til grunn og mange spørsmål som han vil ha svar på får han til å finne sitt eget opphav og sin egen identitet.

Michael finner til slutt sin biologiske mor og sin biologiske far, men selv om blod skal være tykkere enn vann er ikke oppvekst, kultur og miljø hvisket ut fra fortiden.

Det er en ettertenksom bok om en søken etter sin egen identitet og spørmål om hvor man kommer fra og hvor man har arvet utseende og fakter fra. Den er nydelig og utleverende skrevet.

Anbefales! Tilbake

Kjøp boken hos Bokkilden

Del på   

 

 

 

 

 

   

Bokanmeldelser.com