Mofongo, Cecilia Samartin

Dette er nok en flott bok av den cubanskfødte forfatteren. Det er en lettlest og deilig bok med alt det innebærer av følelser, fra gråting til hulking og igjen til en deilig rumling i magen.

Boka handler om Sebastian som ønsker at han var som alle de andre barna og ønsker mest av alt å kunne løpe som vinden på fotballbanen. Men, en hjertefeil gjør at han observerer de andre barna på sidelinjen.

 

Hver dag etter skolen går han hjem til sin kjære mormor Abuela Lola som etter et sykehusopphold finner tilbake til sitt gamle jeg og begynner å lage de mest fantastiske retter fra sitt hjemland Puerto Rico og inviterer familie, venner og bekjente til følelseladede middager.

Familien blir etterhvert en familie igjen etter mange år med bitterhet.

Det er som sagt en lettlest bok og spåket til forfatteren gjør at du ikke klarer å slutte å lese.En annen ting er at du blir svært så sulten når du leser boken, det er nydelige karibiske retter fra Puerto Rico som blir laget med den største innlevelsen at du kan kjenne lukten av stekt løk og paprika lenge etterpå. Det mest geniale med boka er at det samtidig har blitt utgitt en kokebok, ”Mofongo – mat for sjelen”, med oppskrifter fra romanen.

Det er en vakker, trist og rørende bok om lengsel, håp og en liten ders med det overnaturlige. Tilbake

Kjøp boka her

Del på   

 

 

 

 

Bokanmeldelser.com