Morgen i Jenin, Susan Abulhawa

Dette er en fantastisk bok i all sin grusomhet som må leses, det er en bok som får deg til å bli provosert, forbannet og lei deg.

Handlingen starter i 1941 i Palestina i den lille landsbyen Ein Hod, hvor vi følger Abulheja – slekten som lever et fredfylt og rolig liv på forfedrenes land inntil de blir tvangsendt til en flyktningleir i Jenin da staten Israel blir opprettet i 1948.

Det er en tragisk historie vi nå får følge, under flukten mister Dalia, som er gift med patriarkens sønn Hasan deres lille sønn Ismael. Han blir stjålet av en israelsk soldat som tar han til seg som sin sønn. Flere år senere vil han stå ansikt til ansikt med sin bror som er villig til å ofre livet for palestinernes sak. Det er to brødre som står på hver sin side i en konflikt som aldri vil ta slutt.

Tapet av Ismael vil for alltid prege familien Abulheja, Dalia blir som et visnet løv, forsvinner inn i seg selv og kommer aldri over tapet av sønnen.

Det er en grusom bok å lese, men den gir et innblikk i Palestina konflikten og menneskeskjebnene. Den setter ord på hva krig, elendighet og en framtid uten håp gjør med menneskets sinn. Mennesker som har mistet alt de eier av jordslig gods og sine elskede familemedlemmer.

Dette er en bok som må leses og er høyaktuell idag! Tilbake

Kjøp boken hos Bokkilden

                                                                           

                                                          Del på   

 

 

 

Eldre 

bokanmeldelser:

 

1. Regines bok, Regine Stokke

 

2. Når barnet har lagt seg, Michael Nyqvist

 

3. Lucifers evangelium, Tom Egeland

 

4. Brente skygger, Kamila Shamsie

 

5. Dårens datter, Mian Lodalen

 

6. Skjulte skrifter, Sebastian Barry

 

7. Tyfon, Charles Cumming

 

8. Little Bee, Chris Cleave

 

9. Å telle duer, Sabine Roger

 

10. Den glemte hagen, Kate Morton

 

 

 

 

   

Bokanmeldelser.com