wwwwww 

                                                                            

Reisen hjem, Lori Lansens

Dette er en fantastisk nydelig bok, som garantert får tårene til å lage store elver nedover ditt ansikt. Det er en bok som må nytes og leses langsomt fordi stemningen og historien er vakker, trist og magisk på samme tid.

Boka handler om lille Sharla på 5 år som blir forlatt av sin hvite mor og overlatt til Addy Shadd, en 70 år gammel svart ensom kvinne.

Sharla har blitt vanskjøtet av sin mor og har ingen selvtillit, venner eller sjarm. Addy tar seg av Sharla som om det skulle være hennes egen datter og de får et nært og sart forhold til hverandre.

I tilbakeblikk får vi vite mer om bakgrunnen til Addy og hennes dramatiske og tragiske liv. Da hun var 15 år ble hun voldtatt og gravid, hun blir beskyldt i å ha resultert i sin brors død for deretter å bli jaget ut av hjembyen Rusholme av sine egne foreldre, hun flyktet for å aldri returnere hjem.

Hun opplever sine flotteste øyeblikk av kjærlighet, vennskap og familiebånd til den ytterste tragedie, smerte og pine.

Dette er en utrolig nydelig leseropplevelse som gjør at man sitter tom tilbake når man er ferdig. Beskrivelsene av forholdet mellom Addy og Sharla er vidunderlige, mang en tåre ble felt og hulkingen var aldri langt unna.

Boka føyer seg inn blant de ypperste bøkene innenfor kvinnelitteraturen som Øya, Drømmehjerte og Den glemte hagen. Tilbake

Kjøp boka her

 

                                                          Del på

 

 

 

 

 

 

 

 

Bokanmeldelser.com